Herbestemming kantoor naar 81 kamers te Almere

De ontwikkelaar heeft bewust voor prefab badkameroplossingen gekozen. Voor hem speelde de volgende afwegingen:

  • Korte bouwtijd
  • Kwaliteit op voorhand gewaarborgd
  • Zo min mogelijk partijen, elk met uitstekende reputatie heeft opgebouwd
  • Rust op de werkvloer
  • Prijzen ‘Vast werk’

De ontwikkelaar van het complex had reeds langdurige (gebruiks)ervaring met het S-pod® gebruiksklare badkamerconcept: In 2015 is een 349 appartementen tellend studentencomplex bij het AMC te Amsterdam ook met dit model badkamer uitgevoerd. De keuze voor S-pod was daarom vanzelfsprekend.

Planning
De planning is strak. Half november, dus binnen een tijdbestek van twee maanden, zullen de eerste 53 kamers in gebruik worden genomen. Groot voordeel hierbij is dat S-pod niet alleen de badkamers verzorgd, maar tevens de projectkeukens levert, plaatst en aansluit en tevens zorgdraagt voor de vloerafwerking en de Vescom vinyl wandbekleding.

Een van de eerste items die opgepakt konden worden was het inhuizen van de 81 S-pod gebruiksklare – prefab – badkamers.

Omdat het gebouw geheel leeg is, kunnen de badkamers mooi snel op hun positie in het toekomstige appartement gereden worden. Voor de ruimtes achterin in het gebouw zijn de badkamers even geheel uit elkaar genomen. Hier bleek de doorgang te smal. Vervolgens zijn ze in de betreffende ruimte weer geassembleerd tot volledig operationele badkamer.

Het badkamer model Tradiline is een compacte badkamer die wel van alle gemakken is voorzien en bijzonder compleet is. Daarnaast heeft dit model geen cementachtige voegen en wordt er geen siliconenkit in toegepast. Dit zorgt ervoor dat deze badkamer bijzonder gemakkelijk is en blijft met betrekking tot schoonmaak en onderhoud.

Duurzaamheid
Bijkomend voordeel is dat aan het eind van de levenscyclyus weer eenvoudig uit het gebouw genomen kunnen worden omdat de vloeren, wanden en plafond aan elkaar geschroefd zijn. Daarna kan deze badkamer, na opknappen, opnieuw weer worden ingezet.