Gebruiksklare prefab badkamers op basis van no-nonsense dienstverlening

De markt voor prefab badkamers is groeiend. De eindproducten dienen echter een duidelijke toegevoegde waarde te hebben. Er zal altijd vergeleken worden met een traditioneel gebouwde en betegelde badkamer. S-pod Benelux, het bedrijf van Harrie van Leeuwen, voldoet hieraan. “In 2009 hebben wij het S-pod® gebruiksklare badkamerconcept in de markt gezet. Dit concept bestaat uit kant-en-klare badkamers die volledig operationeel – dus inclusief montage en aansluiten – worden geleverd en geplaatst.”

“Onze producent in Frankrijk heeft een twaalftal modellen doorontwikkeld die bovendien op basis van specifieke eisen aan te passen zijn. Zodoende kunnen wij aan alle gevraagde standaarden van de Nederlandse markt voldoen.”

BESPARING OP SCHOONMAAK EN ONDERHOUD

De naam S-pod® (waarbij de S staat voor sanitair en pod het Engelse woord is voor cabine) is gekozen vanwege de elementaire structuur van het basisproduct. “De S-pod® bestaat uit wandelementen, een antislipvloer, een deur met kozijn en een plafond uit hoogwaardige composietmaterialen. Geproduceerd bij Altor Industrie in Clisson (Nantes; red.). Alle benodigde aan- en afvoerleidingen, elektriciteitsvoorzieningen, verlichting, ventilatie, alsmede accessoires zijn inbegrepen. Daarbij kan – indien gewenst – worden gekozen uit het programma van bekende merken als Geberit, Villeroy & Boch en Grohe. Wij produceren standaard een ruimte voorzien van wastafel, douche en toilet, waarbij het materiaalgebruik en de verbindingen (géén cementachtige voegen en géén toepassing van ‘aanvuilende’ siliconenkit) het lage onderhoudsniveau van ons concept benadrukken en het product daardoor geschikt maakt voor alle gebruik. Denk hierbij aan de veeleisende zorg- en hospitality-sector: hier betekent een besparing aan schoonmaaktijd van 25 procent nogal wat. Wij kunnen klanten op basis van een vraagspecifieke module via de website exact voorrekenen wat een S-pod® hen op basis van aantal en grootte aan besparingen op schoonmaak en onderhoud oplevert.”

‘VAN KOP TOT STAART’

“Altor Industrie produceert al meer dan 35 jaar badkamers op basis van Europese kwaliteitsgaranties met de hoogste gebruikscertificaten”, vervolgt Van Leeuwen, die voorafgaand aan de oprichting van S-pod Benelux bij verschillende toeleveranciers in de bouw werkzaam was. “Een bijkomend voordeel is dat de S-pod® in elk bouwobject naar binnen kan – ook in binnenstedelijke monumenten. Ons concept is dusdanig uitgekiend dat de badkamer voor de deur uit elkaar genomen kan worden en vervolgens in delen naar binnen kan. Een opening van 200 x 60 cm is al voldoende. Daarnaast transporteren en plaatsen wij alles zelf. Dat maakt de S-pod® zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie c.q. transformatie en/of herbestemming, met een al dan niet gesloten gevel.”

Harrie van Leeuwen: “Onze producent in Frankrijk heeft een twaalftal modellen doorontwikkeld die bovendien op basis van specifieke eisen aan te passen zijn.”

Van Leeuwen noemt met name de herbestemming van leegstaande kantoorruimte naar woningen een interessante markt. “Wij hebben recentelijk nog tegenover het AMC in Amsterdam-Zuidoost een voormalig semipermanent bankkantoor van 14.000 m² voorzien van 348 badkamers en keukens (www.blue-gray.nl). Uitgangspunt hier was een ‘studentproof’ badkamer met keukencombinatie die snel (gemiddeld dertig opstellingen per week) geplaatst kon worden. Van kop tot staart; op basis van een no-nonsense dienstverlening. Dit heeft voor de opdrachtgever uiteindelijk niet alleen geleid tot een lagere aanschafprijs en lagere onderhoudskosten, maar de snellere oplevering zorgde ook voor een snellere activering van de cash flow.”


Terug naar het overzicht

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen?

Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken.