Bouwers en Aannemers

Consistente kwaliteit met prefab badkamers van S-Pod Benelux

Voor bouwers en aannemers vormen prefab badkamers een waardevolle oplossing om efficiënt en kostenbesparend hoogwaardige sanitaire voorzieningen te realiseren in diverse bouwprojecten. De prefab badkamers van S-Pod Benelux worden in een gecontroleerde fabrieksomgeving vervaardigd, wat resulteert in consistente kwaliteit en precisie in het productieproces. Onze badkamers worden compleet geassembleerd en afgewerkt, inclusief sanitair, al dan niet keramische tegels en verlichting, voordat ze naar de bouwplaats worden getransporteerd en geïnstalleerd.

Voordelen prefab badkamers

Voor bouwers en aannemers bieden prefab badkamers verschillende voordelen:

  • Prefab badkamers worden kant-en-klaar geleverd, waardoor de installatietijd op de bouwplaats aanzienlijk wordt verkort. Dit leidt tot lagere arbeidskosten, minder verstoringen en minder risico’s op de locatie, waardoor uw projecten sneller en efficiënter worden afgerond. Minder controlepunten zorgen voor meer rust op de werkvloer.
  • Prefab badkamers worden geproduceerd volgens strikte specificaties en kwaliteitsnormen, wat zorgt voor een consistente afwerking en kwaliteit in alle units. Dit minimaliseert bouwfouten, fors minder opleverpunten en vermindert uiteindelijk het risico op klachten van uw klanten, waardoor uw reputatie als bouwer wordt versterkt.
  • Ondanks de gestandaardiseerde productiemethode bieden prefab badkamers nog steeds mogelijkheden voor maatwerk en aanpassingen. Bouwers en aannemers kunnen kiezen uit verschillende afmetingen, indelingen en afwerkingsmaterialen om aan de specifieke eisen van hun projecten te voldoen.
  • Prefab badkamers worden geproduceerd met aandacht voor duurzaamheid, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijker bouwproces. Door de gecontroleerde productieomgeving wordt afval geminimaliseerd en energieverbruik verminderd, terwijl herbruikbare materialen worden gebruikt waar mogelijk. Onze badkamers beschikken over een uitgebreide LCA rapportage.
  • Gegarandeerde naleving van de laatste wet- en regelgeving, inclusief volledige conformiteit met de bouwtechnische eisen gesteld in het Bouwbesluit Nieuwbouw voor een zorgeloze en probleemloze installatie.
  • Maximale ruimte-efficiëntie dankzij onze unieke oplossing voor de natte hoek, waarbij keuken en badkamer naadloos worden geïntegreerd, waardoor uw project zowel functioneel als flexibel wordt.

Bekijk onze projecten

Voorbeelden van onze projecten waarin prefab badkamers worden toegepast, zijn onder meer sociale woningbouwprojecten, studentenhuisvesting, zorginstellingen en appartementencomplexen. In al onze projecten bieden prefab badkamers een snelle, efficiënte en hoogwaardige oplossing voor het leveren van sanitaire voorzieningen, waardoor u kunt voldoen aan de toenemende vraag naar betaalbare en duurzame woningen.

Veelgestelde vragen

Welke ondersteuning biedt uw bedrijf aan bouwers bij de installatie van prefab badkamers?

In de voorbereidingsfase (VO fase) denken we graag mee over welke techniek, welk model en welke uitvoering het best in de specifieke situatie past. Onze actieve deelname aan BIM-sessies kan hierin een belangrijke rol spelen. Bovendien bieden we begeleiding bij de installatiewerkzaamheden. S-pod Benelux levert, plaatst en sluit vervolgens de S-pod badkamers aan.

Hoe verhouden de kosten van prefab badkamers zich tot traditionele bouwmethoden?

Onze prijzen zijn concurrerend. Uiteindelijk bespaart u kosten omdat de badkamers in de fabrieken van onze partners worden geassembleerd en geïnstalleerd, waardoor er veel minder handelingen op de bouwplaats nodig zijn. Hierdoor kunnen we gemiddeld 3 maanden eerder opleveren dan bij traditioneel betegelde badkamers.

Zijn prefab badkamers geschikt voor gebruik in verschillende soorten bouwprojecten, zoals nieuwbouw en renovatie?

We bieden verschillende constructies aan, waaronder polyester of beton/staal, met wandbekleding of betegeld. Voor elk type woning en project hebben we een geschikte, fabrieksklare badkamer beschikbaar.

Welke garanties biedt uw bedrijf op de kwaliteit en duurzaamheid van prefab badkamers? S-pod Benelux geeft standard 10 jaar garantie op de waterdichtheid van de constructie. Op de kranen geldt een garantie van 5 jaar. Op de deur, accessoires en overige onderdelen geldt 2 jaar

Hoe kan ik als bouwer profiteren van de efficiëntievoordelen van prefab badkamers in mijn projecten? Door zo snel als mogelijk ons in te schakelen! Hoe eerder in het bouwproces S-pod Benelux betrokken wordt, hoe eenvoudiger het is de voordelen van ons prefab badkamerconcept boven tafel te krijgen.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de geschikte badkameroplossing voor uw nieuwbouw- of renovatieprojecten? Ons team staat klaar om u te adviseren. Breng ook gerust een bezoek aan onze showroom in Zoeterwoude, waar al onze badkamers zijn opgesteld. We informeren u graag verder.