Architecten

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid met prefab badkamers van S-Pod Benelux

Als architect speelt u een cruciale rol bij nieuwbouw– en renovatieprojecten. Hoewel u wellicht niet direct aan prefab badkamers denkt, bieden deze oplossingen veel mogelijkheden voor maatwerk.

S-Pod Benelux biedt badkameroplossingen van hoge kwaliteit, vervaardigd uit hoogwaardige materialen en met een breed scala aan kleurkeuzes (tegels, wandbekleding en accessoires), evenals variatiemogelijkheden in de opstelling. Onze prefab badkamers bieden dan ook tal van voordelen die zowel de ontwerpfase als de uiteindelijke realisatie van uw project ten goede komen. Onze badkamers worden daarnaast vervaardigd in een gecontroleerde fabrieksomgeving, met duurzame materialen, wat resulteert in een consistente kwaliteit en afwerking.

Waarom zou u kiezen voor een prefab badkameroplossing?

  • Doordat de specificaties van prefab badkamers al bekend zijn, kunt u ze naadloos integreren in uw ontwerpen zonder u zorgen te hoeven maken over afmetingen, indelingen of technische details.
  • Hoewel prefab badkamers gestandaardiseerd zijn, bieden ze nog steeds volop mogelijkheden voor aanpassingen en maatwerk. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, materialen en indelingen om aan de specifieke behoeften en voorkeuren van uw opdrachtgevers en gebruikers te voldoen.
  • Het gebruik van prefab badkamers leidt tot snellere voltooiing van bouwprojecten, wat resulteert in kortere bouwtijden en lagere bouwkosten. Dit is vooral waardevol bij projecten met strakke deadlines of beperkte budgetten.
  • Prefab badkamers worden geproduceerd met aandacht voor duurzaamheid, wat bijdraagt aan de algehele milieuprestaties van het project. De gecontroleerde productieomgeving minimaliseert afval en energieverbruik, terwijl herbruikbare materialen worden gebruikt waar mogelijk. Onze badkamers beschikken over een uitgebreide LCA rapportage.

Prefab badkamers vormen een waardevolle aanvulling op uw ontwerpproces. Ze bieden meer ontwerpvrijheid en voldoen volledig aan de eisen van uw opdrachtgevers. Door onze prefab badkamers mee te nemen in uw ontwerp, draagt u bij aan de succesvolle realisatie van hoogwaardige en duurzame woningbouwprojecten.

Bekijk onze projecten

Veelgestelde vragen

Op welke manieren kan ik prefab badkamers integreren in mijn ontwerpen?

Het integreren van onze badkamers is eenvoudig. U deelt uw tekening met ons en wij kijken welk type badkamer het beste te integreren is in de ruimte. We denken ook mee met de constructie en kijken naar het type bewoning. Verder is het belangrijk om zoveel mogelijk dezelfde uitvoering van de badkamers te gebruiken bij het ontwerpen. Dit zorgt ervoor dat u bespaart op de ontwikkelingskosten.

Biedt uw assortiment prefab badkamers voldoende variatie in ontwerp en stijl?

Afhankelijk van de gekozen techniek zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Wij bieden meerdere basis modellen van glasvezelversterkt polyester composiet vanuit de Altor Industrie lijn en hebben ook meerdere modellen met een betonvloer variant vanuit de Greenbox lijn. Alle modellen kunnen variëren in kleur en opstelling. Daarmee heeft u oneindelijk veel mogelijkheden om de badkamers in uw project te personaliseren.

Hoe kunnen prefab badkamers helpen bij het versnellen van het bouwproces en het behalen van deadlines?

Onze badkamers worden in de fabrieken van onze partners geassembleerd en geïnstalleerd. Op locatie hoeven ze alleen nog maar in elkaar gezet te worden, wat door 3 personen kan worden gedaan, en we leveren meerdere complete badkamers per dag op. In een gemiddeld project resulteert dit in een tijdsbesparing van minstens 3 maanden. In tegenstelling tot traditionele badkamers, waarbij gemiddeld zes verschillende disciplines nodig zijn, vereist ons proces optimale afstemming tussen vakmensen die vaak op meerdere locaties werken, wat vaak onmogelijk is.

Zijn er specifieke technische beperkingen waar ik rekening mee moet houden bij het ontwerpen met prefab badkamers?

Er zijn geen technische beperkingen waarmee u rekening hoeft te houden. Het is echter van belang dat u aan het begin van het traject de keuze maakt voor prefab badkamers. Op die manier kunnen we samen bekijken welke badkamer het beste past bij uw project.

Kunnen prefab badkamers worden aangepast aan specifieke projectbehoeften, zoals toegankelijkheidseisen?

Zowel bij de Greenbox lijn als bij de Altor Industrie lijn bieden we uitgebreide mogelijkheden tot personalisatie. We kunnen ook voldoen aan specifieke afmetingen, zoals een draaicirkel van 150 cm en bredere entreedeuren.

Hoe duurzaam zijn jullie badkamers?

Bij zowel de Greenbox lijn als de Altor Industrie lijn streven we voortdurend naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We hebben levenscyclusanalyse (LCA) berekeningen beschikbaar voor beide concepten. Daarnaast hebben we ook een berekening over de demonteerbaarheid van de constructie van onze Altor badkamers, die aantoont dat dit aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van andere prefab- of traditionele methoden van badkamerrealisatie.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de geschikte badkameroplossing voor uw nieuwbouw- of renovatieprojecten? Ons team staat klaar om u te adviseren. Breng ook gerust een bezoek aan onze showroom in Zoeterwoude, waar al onze badkamers zijn opgesteld. We informeren u graag verder.