Woningbouwcorporaties

Een volledig afgewerkte badkamer die razendsnel gereed is voor gebruik. Simpel, slim en duurzaam.

Nederland staat voor een aanzienlijke uitdaging wat betreft het bouwen van nieuwe woningen. Prefab bouwen wordt gezien als een van de oplossingen om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen en de woningschaarste aan te pakken. Steeds meer onderdelen van de woning worden prefab geproduceerd, waaronder badkamers, wat zorgt voor kortere doorlooptijden en reductie van faalkosten. S-Pod Benelux levert prefab badkameroplossingen en projectkeukens voor ieder project, zowel nieuwbouw als renovatie. Wij bieden badkamers met een polyester constructie of een betonnen vloer constructie waarop stalen cassettes gemonteerd; met basis wandafwerking of geheel betegeld.

Waarom kiezen voor prefab badkameroplossingen?

Voor woningbouwcorporaties vormen prefab badkamers een waardevolle oplossing om efficiënt en kostenbesparend hoogwaardige sanitaire voorzieningen te realiseren in diverse woonprojecten, waaronder sociale woningbouw, studentenhuisvesting en andere gemeenschapsgerichte initiatieven.

De prefab badkamers van S-Pod Benelux worden in gecontroleerde fabrieksomgevingen vervaardigd bij onze partners Greenbox en Altor Industrie, wat resulteert in consistente kwaliteit en nauwkeurigheid in het productieproces. Deze badkamers worden compleet geassembleerd en afgewerkt, inclusief sanitair, tegels en verlichting, voordat ze naar de bouwplaats worden getransporteerd. S-Pod Benelux streeft ernaar haar klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Zo hebben wij voor verschillende woningbouwprojecten naast de prefab badkamers ook keukens geleverd, vloeren geplaatst en wandbekleding aangebracht.

Voordelen van prefab badkamers

Voor woningbouwcorporaties bieden prefab badkamers verschillende voordelen. We zetten ze hieronder graag op een rij:

  • Door de efficiënte productie en installatie van prefab badkamers kunnen woningbouwcorporaties aanzienlijk besparen op bouwkosten en arbeidsuren. Dit is vooral waardevol bij grootschalige projecten zoals sociale woningbouw en studentenhuisvesting, waar budgetten vaak beperkt zijn.
  • Prefab badkamers worden snel geïnstalleerd, waardoor de bouwtijd van een project wordt verkort. Dit is vooral gunstig voor woningbouwcorporaties die snel willen reageren op de groeiende vraag naar betaalbare woningen.
  • Omdat prefab badkamers in gecontroleerde omgevingen worden geproduceerd, kunnen woningbouwcorporaties rekenen op consistente kwaliteit en afwerking in al hun projecten. Dit draagt bij aan de tevredenheid van huurders en minimaliseert onderhoudsproblemen op de lange termijn.
  • Ondanks de gestandaardiseerde productiemethode bieden prefab badkamers nog steeds mogelijkheden voor aanpassingen en maatwerk. Dit stelt woningbouwcorporaties in staat om sanitaire voorzieningen af te stemmen op de specifieke behoeften en voorkeuren van hun doelgroepen, zoals senioren, studenten of gezinnen.
  • Onze oplossingen zijn duurzaam. We leveren circulaire demontabele badkamers van de Altor Industrie lijn die langdurig en intensief gebruikt kunnen worden door uw bewoners. Het gebruik van duurzame hoogwaardige materialen vermindert de ecologische voetafdruk van de woningbouwprojecten op lange termijn. Bovendien beschikken we over een LCA-rapportage over de milieu-impact van de gebruikte materialen en processen.

Voor woningbouwcorporaties vormen prefab badkamers dus een praktische en kosteneffectieve oplossing voor het leveren van hoogwaardige en duurzame sanitaire voorzieningen in diverse woonprojecten. Met hun snelle installatietijd, uniforme kwaliteit en ontwerpflexibiliteit zijn prefab badkamers een waardevolle toevoeging aan de portefeuille van elke woningbouwcorporatie.

Bekijk onze projecten

Veelgestelde vragen

Welke voordelen bieden prefab badkamers voor woningbouwcorporaties?

Prefab badkamers bieden verschillende voordelen voor woningbouwcorporaties. Ten eerste zorgen ze voor gemak in schoonmaak en onderhoud, waardoor het weinig moeite kost om de badkamer na mutaties weer optimaal te presenteren. Daarnaast zijn ze onverwoestbaar, wat betekent dat er weinig kan worden beschadigd. Prefab badkamers zijn ook betaalbaar en bieden een keramisch tegeleffect structuur. Een ander voordeel is dat ze circulair zijn; na het einde van hun levensduur kunnen ze eenvoudig worden verwijderd.

Hoe kan het gebruik van prefab badkamers de efficiëntie van bouwprojecten verbeteren?

Prefab badkamers worden compleet geassembleerd en gefabriceerd tot kant-en-klare units in de fabrieken van onze partners. Ze worden op locatie geleverd en geïnstalleerd, waarbij wij het gehele logistieke proces regelen en het tekenwerk en de afstemming met verschillende partijen verzorgen. Door het gebruik van prefab badkamers zijn er geen zes verschillende disciplines meer nodig, zoals tegelzetters, loodgieters en schilders. Hierdoor verloopt de installatie sneller, omdat er geen vertraging is doordat een vakman moet wachten op een andere die nog bezig is op een ander project. Dit zorgt voor rust en overzicht op de werkvloer. Bovendien zijn onze prefab badkamers onderhoudsarm en van hoogwaardig materiaal, waardoor ze lang meegaan en we 10 jaar garantie bieden op de waterdichtheid.

Wat zijn de meest geschikte soorten woningbouwprojecten voor prefab badkamers?

De prefab badkamers van S-Pod Benelux zijn geschikt voor diverse woningbouwprojecten, zoals sociale woningbouw, asielzoekerscentra en studentenhuisvesting. Vooral bij de realisatie van huurappartementen (gestapelde bouw) wordt vaak gekozen voor fabrieksklare badkamers vanwege de repetitie van het bouwsysteem. Hierbij wordt vaak een badkamer gecombineerd met een geschakelde keuken, wij noemen dit concept de oplossing voor de ‘natte hoek’.

Hoe wordt het onderhoud van prefab badkamers in sociale woningbouwprojecten vereenvoudigd?

Traditioneel gebouwde betegelde badkamers hebben gemiddeld 150 strekkende meter aan voegen, wat aanzienlijk onderhoud vergt. Onze S-Pod glasvezelversterkte polyester composiet badkamers van onze partner Altor Industrie hebben geen voegen en vereisen geen siliconenkit, wat resulteert in een besparing van wel 25% op schoonmaaktijd. Bovendien behouden onze badkamers, zelfs na verloop van jaren, een frisse uitstraling.

Biedt uw bedrijf maatwerkopties voor prefab badkamers die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van onze woningbouwprojecten?

Ja, al onze badkameroplossingen van zowel de Greenbox lijn als de Altor Industie lijn zijn veelzijdig en bieden passende oplossingen voor diverse situaties. We nodigen u graag uit in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken en een goed beeld te krijgen van wat we kunnen bieden.

Hoe duurzaam zijn jullie badkamers?

Voor zowel de Greenbox als Altor Industrie badkamers streven we naar een zo laag mogelijke ecologische footprint. We hebben levensduurberekeningen (LCA-berekeningen) beschikbaar voor beide productietechnieken. Daarnaast hebben we ook een berekening voor de demontagebaarheid van de constructie van onze Altor badkamers, wat aantoont dat dit een duidelijk voordeel biedt ten opzichte van andere prefab- en traditionele methoden van badkamerbouw.

Meer informatie?

Wilt u weten welke badkameroplossing geschikt is voor uw nieuwbouw- of renovatieprojecten? Wij adviseren u graag. U kunt ook onze showroom bezoeken in Zoeterwoude, waar we alle badkamers hebben opgesteld, evenals onze keukenopstellingen. Uniek is onze oplossing voor gestapelde bouw voor de natte hoek, waarbij de prefab badkamer wordt geplaatst in combinatie met de keuken. Wij vertellen u er graag meer over.