Projectontwikkelaars

Gecontroleerde kwaliteit, consistentie en betrouwbaarheid met onze prefab badkamers

Met de groeiende vraag naar nieuwe woningen en de toenemende druk op bouwprojecten om snel en kosteneffectief te worden voltooid, worden prefab badkamers steeds populairder in de bouwsector. De prefab badkamers van S-Pod Benelux bieden u als projectontwikkelaar een efficiënte en hoogwaardige oplossing voor uw bouwprojecten.

Onze prefab badkamers worden in een gecontroleerde fabrieksomgeving vervaardigd, waardoor ze voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en consistentie in ontwerp en afwerking bieden. Deze vooraf geassembleerde badkamers worden vervolgens naar de bouwplaats getransporteerd en gemakkelijk geïnstalleerd, wat resulteert in aanzienlijk kortere bouwtijden en minder verstoringen op de locatie.

Waarom kiezen voor prefab badkameroplossingen?

Veel projectontwikkelaars kiezen voor de prefab badkamers van S-Pod. Ze bieden verschillende voordelen, waaronder:

  • Doordat onze prefab badkamers in de fabriek worden geproduceerd, kunnen bouwprojecten sneller worden voltooid, wat resulteert in lagere stichtingskosten. Dit maakt het mogelijk om strakke deadlines te halen en projecten binnen het budget te houden.
  • De prefab badkamers van S-Pod Benelux worden met zorg en precisie vervaardigd, waardoor ze een consistente en hoogwaardige afwerking hebben. Dit draagt bij aan de algehele kwaliteit en uitstraling van het bouwproject, wat belangrijk is voor het aantrekken van potentiële kopers of huurders.
  • Ondanks dat prefab badkamers in een fabriek worden geproduceerd, bieden ze nog steeds een breed scala aan ontwerpopties. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, indelingen en afwerkingsmaterialen om aan de specifieke behoeften en voorkeuren van uw doelgroep te voldoen.
  • Onze prefab badkamers zijn over het algemeen duurzamer dan traditionele bouwmethoden. Omdat ze in een gecontroleerde omgeving worden geproduceerd, is er minder verspilling van materialen en energie, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijker bouwproces. Onze badkamers beschikken over LCA rapportages.

Kortom, prefab badkamers bieden u als projectontwikkelaars een praktische en kosteneffectieve oplossing voor het leveren van hoogwaardige sanitaire voorzieningen in uw bouwprojecten. Met hun snelle installatietijd, consistente kwaliteit en ontwerpflexibiliteit zijn prefab badkamers een waardevolle toevoeging aan elk bouwplan.

Bekijk onze projecten

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen prefab badkamers van S-Pod Benelux bijdragen aan kostenbesparingen in mijn projecten?

Met de fabrieksklare badkamers van S-Pod Benelux kunt u uw project gemiddeld drie maanden eerder opleveren. Onze badkamers worden in de fabrieken van onze partners compleet geassembleerd en geïnstalleerd. Vervolgens worden ze in serie verpakt, getransporteerd en op uw bouwlocatie veilig opgeslagen. Onze monteurs installeren de badkamers op locatie en kunnen meerdere badkamers per dag opleveren. U wordt volledig ontzorgt en hoeft zich niet meer bezig te houden met het coördineren van de werkzaamheden van verschillende disciplines. Alles wordt centraal geregeld door één persoon, waardoor u er geen omkijken naar heeft.

Zijn prefab badkamers flexibel genoeg om te voldoen aan de ontwerpeisen van mijn projecten?

Ja, zowel onze Greenbox badkamers als onze Altor Industrie badkamers bieden een uitstekende oplossing voor diverse woningtypes, waaronder nieuwbouw, bestaande bouw en herbestemming/transformatieprojecten. Beide concepten zijn flexibel en kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties, waardoor ze in staat zijn om aan de ontwerpeisen van uw projecten te voldoen.

Welke stappen zijn er nodig om prefab badkamers in mijn bouwplannen te integreren?

Onze organisatie denkt graag met u mee vanaf het begin van het project vanwege onze uitgebreide ervaring met diverse projecten en vraagstukken. Deze ervaring stelt ons in staat om u goed te adviseren over welk type badkamer het beste past bij uw project. Door vanaf het begin betrokken te zijn, kunnen we op basis van de tekening bekijken wat de beste oplossing is en wat het meest geschikt en inpasbaar is op uw bouwlocatie.

Hoe verhouden de installatietijden van prefab badkamers zich tot traditionele badkamerconstructies?

Voor een traditioneel project zijn doorgaans zo’n 20 personen nodig om op de conventionele manier betegelde badkamers te realiseren, zoals een loodgieter voor de leidingen en een vakman voor het betegelen van de muren. Bij S-Pod Benelux is er veel minder mankracht nodig. Met slechts 3 personen installeren wij de badkamers en wij leveren gemiddeld 40 stuks per week op. Dit illustreert direct het verschil met de traditionele aanpak, waarbij dit aantal praktisch onhaalbaar zou zijn, vooral gezien de nauwkeurige afstemming met de verschillende disciplines die vereist is.

Biedt uw bedrijf ondersteuning bij het installatieproces en de integratie van prefab badkamers in mijn projecten?

We geven er de voorkeur aan om onze S-pod badkamers zelf te plaatsen en aan te sluiten. Dit is de meest optimale aanpak om alle voordelen van ons concept te waarborgen, zonder dat er naar andere partijen wordt verwezen. Op deze manier wordt ook de duidelijke afbakening en aansprakelijkheid goed gewaarborgd.

Hoe milieuvriendelijk zijn uw badkamers?

Voor zowel de Greenbox als de Altor Industrie streven we voortdurend naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We hebben levenscyclusanalyse (LCA) berekeningen beschikbaar voor beide concepten. Daarnaast hebben we ook een berekening over de demonteerbaarheid van de constructie van onze Altor badkamers, die aantoont dat dit aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van andere prefab- of traditionele methoden van badkamerrealisatie.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de geschikte badkameroplossing voor uw nieuwbouw- of renovatieprojecten? Ons team staat klaar om u te adviseren. Breng ook gerust een bezoek aan onze showroom in Zoeterwoude, waar al onze badkamers zijn opgesteld. We informeren u graag verder.