Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen aan S-Pod

Wanneer gelden de eisen van het Bouwbesluit Nieuwbouw?

De eisen van het Bouwbesluit Nieuwbouw zijn van toepassing wanneer in Nederland een omgevingsvergunning wordt afgegeven voor permanente bouw. Bij tijdelijke bouw, waarbij vergunningen vaak voor 10 jaar worden verleend met een mogelijkheid tot uitloop naar 15 jaar, gelden daarentegen de eisen van bestaande bouw zodra het woord “tijdelijk” wordt gebruikt. Dit geldt ook voor situaties waarbij een kantoor volledig wordt gestript en omgebouwd tot woningen. In het geval van bestaande bouw zijn de eisen van het Bouwbesluit Nieuwbouw niet van toepassing. Voor België en andere omringende landen gelden de eisen van het Bouwbesluit Nieuwbouw niet.

Hoeveel kost een prefab badkamer van S-pod?

Dat hangt sterk af van het type, de aantallen en aanvullende wensen zoals bijvoorbeeld een glazen douchedeur. Indicatief zal dit liggen tussen de 4000 en 6500 euro per badkamer.

Hoeveel kost een project keuken van S-pod?

Dat hangt af van aantallen en uitvoering van gekozen apparatuur etc. etc. een opstelling van 240cm lengte voorzien van basis apparatuur als oven, koelkast, 2 pits inductie kookplaat en afzuigkap begint al vanaf Euro 2700. Geplaatst en aangesloten.

Hoe lang gaat een S-pod badkamer mee?

Bij normaal gebruik zeker 30 jaar

Hoeveel garantie krijg ik op een S-pod badkamer?

Standaard 10 jaar garantie op de waterdichtheid van de constructie. Voor garanties van kranen etc. gelden de garanties van desbetreffende toeleverancier.

Hoeveel garantie krijg ik op een S-pod projectkeuken?

Standaard 5 jaar garantie op de gehele keuken. Het is in specifieke gevallen mogelijk de garantie verder te verlengen. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Hoe maak ik de S-pod badkamer schoon?

Onze badkamers hebben geen cementachtige voegen en er is geen siliconenkit toegepast om de naden van de vloer of wand mee dicht te maken. Dus dat scheelt je per keer dat je onze badkamer flink schoon wilt maken sowieso al 25% aan schoonmaaktijd!

Gebruik gewone sanitair reiniger (lagere PH) voor reinigen van kalk. Gebruik een wat hogere PH reiniger voor reinigen van gele waas, veroorzaakt door vet en zeepresten.

Heb je een meegeleverd douchegordijn? Dat is mooi want deze kun je losritsen van de wand en vervolgens gewoon in de wasmachine bij 30 graden stoppen!

Ik heb een service verzoek over mijn S-pod badkamer of projectkeuken

Vul dan het service formulier in, dan gaan we er zo snel als mogelijk mee aan de slag!

De gevelopening is gesloten. Hoe krijg ik de S-pod badkamer nu naar binnen?

Geen zorgen! Onze S-pod badkamers kunnen ook in delen naar binnen. Neem contact met ons op voor verdere toelichting van deze unieke werkwijze!

Wat zijn de voordelen van het laten installeren van een prefab badkamer of projectkeuken van S-Pod Benelux?

Het laten installeren van een prefab badkamer en projectkeuken biedt diverse voordelen. Wanneer wij de installatie verzorgen, kunnen we 100% zekerheid bieden dat dit vakkundig en lekvrij gebeurt, wat maximale gemoedsrust garandeert. Bovendien werken we efficiënt en snel; met ons team van 3 personen kunnen we meerdere badkamers en keukens per dag installeren. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, wij nemen alle zorgen uit handen en zorgen voor een volledige ontzorging.

Welke materialen worden gebruikt voor de bouw van service badkamers/keukens?

Onze superieure producten worden geproduceerd onder optimale omstandigheden in de fabrieken van onze partners. Exclusief voor Altor Industrie en Greenbox bieden we prefab badkamers aan, terwijl we voor keukens rechtstreeks samenwerken met het Duitse Artego: een middelgrote fabriek met typische Duitse kwaliteit voor een scherpe prijs.  Dit betekent voor jouw project dat je kunt kiezen voor hoogwaardige en duurzame materialen, wat niet alleen tijd bespaart maar ook zorgt voor een rustige werkomgeving. Door onze efficiënte aanpak kunnen we met slechts 3 vakmensen meerdere opstellingen per dag installeren, in plaats van de traditionele 6 disciplines.

Kan ik mijn eigen ontwerp kiezen van de prefab badkamers en keukens?

Zowel met onze badkamers als keukens bieden we een breed scala aan personalisatiemogelijkheden. Onze badkamers kunnen worden geleverd met verschillende constructiematerialen: polyester of beton met staal. Bij de polyesteroptie kunt u kiezen voor wandbekleding, terwijl onze badkamers met beton/staalconstructie volledig betegeld zijn. Daarnaast bieden we een uitgebreide keuze aan kleuren en kunnen de opstellingen worden aangepast aan de specifieke vereisten van uw project. We hechten veel waarde aan vroegtijdige betrokkenheid, zodat we samen kunnen brainstormen over de beste oplossingen. Voor keukens bieden we een diversiteit aan kleuren en materialen, waardoor u de luxe kunt creëren die bij uw wensen past.

Hoe lang duurt het gemiddeld om een prefab badkamer te installeren?

Onze badkamers en keukens zijn slim ontworpen en geproduceerd, waardoor assemblage op uw locatie altijd binnen één dag mogelijk is. We leveren onze badkamers op tijd af in een afgesloten container op uw werkplaats, en met een team van drie personen kunnen we meerdere badkamers op één dag installeren. Dit proces verloopt aanzienlijk sneller dan het strak plannen van de traditionele zes disciplines die doorgaans nodig zijn voor het opleveren van een betegelde badkamer.

Zijn de badkamers en keukens van S-Pod Benelux geschikt voor verschillende soorten woningen?

Onze badkamers en keukens zijn eigenlijk geschikt voor elke situatie. Meer informatie hierover vind je op onze projectenpagina. We worden graag betrokken bij de VO-fase, zodat we met u kunnen meedenken. Bij S-Pod Benelux zijn we altijd gericht op het vinden van oplossingen. Zelfs voor zeer specifieke situaties kunnen we doorgaans een oplossing bieden. Presenteer ons de werktekening of schets, en we denken graag met je mee!

Welke garantie biedt S-Pod Benelux op de badkamers en keukens?

S-Pod Benelux biedt maar liefst 10 jaar garantie op de waterdichtheid van haar prefab badkamers en standaard 5 jaar garantie op de keukens. Meer informatie over onze garantievoorwaarden vindt u in onze uitgebreide documentatie.

Hoe wordt de kwaliteit van de installatie van de prefab badkamers en keukens gewaarborgd?

Onze prefab badkamers worden vervaardigd door onze partnerfabrieken, Altor Industrie en Greenbox, die beiden werken volgens de ISO 9001 kwaliteitsstandaard. Hierdoor voldoen onze badkamers aan de vereiste normen. Dezelfde kwaliteitsstandaard geldt voor onze keukens, die op maat worden ontworpen en besteld bij de Duitse fabrikant. Ook onze keukens dragen het ISO 9001-certificaat.

Zijn de prefab badkamers en projectkeukens van S-Pod Benelux aanpasbaar aan specifieke behoeften of voorkeuren?

Onze prefab badkamers zijn geschikt voor elk type woning en project. We staan klaar om u te adviseren in de voorbereidende fase, zodat we samen kunnen bepalen welke badkamer het meest geschikt is voor uw behoeften. We bieden een scala aan opties, van eenvoudige en gemakkelijk te onderhouden badkamers tot luxe betegelde badkamers in diverse kleuren en opstellingen. Bovendien houden we rekening met verschillende doelgroepen, zoals bewoners die afhankelijk zijn van een rolstoel of minder mobiel zijn. In onze showroom laten we u graag alle mogelijkheden zien.

Wat zijn de mogelijke extra kosten naast de installatie van de prefab badkamers en/of keukens?

In principe zijn er geen extra kosten verbonden. Als u ons tijdig betrekt bij het begin van uw project, kunnen we de meest geschikte oplossing in uw werktekeningen integreren en vervolgens onze badkamers en keukens voor u bestellen. Deze worden geleverd op uw bouwlocatie in een beschermende folie en door ons geplaatst, zoals opgenomen in onze offerte. Mocht binnen de garantieperiode blijken dat de badkamer of keuken niet naar behoren functioneert, dan zorgen wij kosteloos voor herstel.

Extra kosten kunnen ontstaan als bepaalde voorzieningen niet beschikbaar zijn en wij op locatie niets kunnen doen. In onze offerte voegen we een lijst toe met de voorzieningen waarvan wij verwachten dat u deze voorbereidt. Als u door bijvoorbeeld vertraging in het project deze voorzieningen niet op tijd kunt realiseren, geef dit dan tijdig aan ons door om deze extra kosten te voorkomen.

Hoe zit het met onderhoud en schoonmaak van de prefab badkamers en projectkeukens van S-Pod Benelux?

Voor het onderhoud van onze badkamers en keukens volstaat een eenvoudig sopje. Gebruik nooit agressieve middelen. Meer informatie hierover vindt u in onze uitgebreide schoonmaak- en onderhoudsinstructies.

Bieden jullie ook renovatiediensten voor bestaande badkamers en keukens?

S-Pod Benelux biedt ook renovatiediensten voor badkamers en keukens aan. De haalbaarheid van deze renovaties hangt vaak af van het type woning en de mogelijkheid om de badkamer en/of keuken gemakkelijk op te zetten. Onze prefab badkamers uit de Altor Industrie lijn zijn volledig demontabel, wat renovatie mogelijk maakt. We denken graag met u mee. Wilt u meer informatie over onze renovatieprojecten of wilt u weten hoe we u kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Zijn de prefab badkamers en projectkeukens van S-Pod Benelux energiezuinig?

Al onze badkamers en keukens zijn ontworpen met een focus op energie- en waterbesparing. Als u ons uw eisen uit uw bestek presenteert, zorgen wij ervoor dat de gewenste voorzieningen worden gerealiseerd. Op verzoek kunnen we ook aanvullende maatregelen implementeren om nog meer energie- en waterbesparing te realiseren.

Zijn er opties voor duurzame materialen en milieuvriendelijke producten?

Onze prefab badkamers worden geproduceerd en geassembleerd door onze partnerfabrieken, Altor Industrie en Greenbox. Deze badkamers voldoen aan de kwaliteitsnormen van ISO 9001 en worden op een duurzame wijze geproduceerd. Voor onze badkamers is er op aanvraag een levenscyclusanalyse beschikbaar.

Onze keukens worden ook vervaardigd van duurzaam materiaal. Er zijn echter veel opties beschikbaar, vooral wat betreft de keuze van inbouwapparatuur, die verschillende energielabels kunnen hebben. Neem gerust contact met ons op, zodat we uw wensen kunnen bespreken en meenemen in ons voorstel.

Wordt er rekening gehouden met toegankelijkheid en gebruiksgemak voor mensen met mobiliteitsbeperkingen?

Zowel onze badkamers als keukens kunnen worden aangepast voor toegankelijkheid en gebruiksgemak voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. In onze badkamers kunnen we bijvoorbeeld een drempelhulp installeren, terwijl we bij de keukens ervoor zorgen dat kastjes op de juiste hoogte worden gemonteerd. We denken graag met u mee om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Ik heb een storing of probleem, hoe kan ik deze melden?

Als u een storing heeft of een probleem ondervindt met uw badkamer of keuken van S-Pod Benelux, raden we aan ons serviceformulier in te vullen. Op die manier beschikken we over alle benodigde informatie om snel te beoordelen waar het probleem zich voordoet. Vaak kunnen we de problemen telefonisch oplossen. In andere gevallen bestellen we een nieuw onderdeel of plannen we een bezoek aan uw locatie om het probleem ter plaatse te verhelpen. Nadat u uw serviceverzoek heeft ingediend ontvangt u vervolgens van ons een bevestiging met een ticketnummer, waarmee u en wij gemakkelijk het verloop van het serviceverzoek kunnen volgen.

Welke voordelen bieden prefab badkamers voor woningbouwcorporaties?

Prefab badkamers bieden verschillende voordelen voor woningbouwcorporaties. Ten eerste zorgen ze voor gemak in schoonmaak en onderhoud, waardoor het weinig moeite kost om de badkamer na mutaties weer optimaal te presenteren. Daarnaast zijn ze onverwoestbaar, wat betekent dat er weinig kan worden beschadigd. Prefab badkamers zijn ook betaalbaar en bieden een keramisch tegeleffect structuur. Een ander voordeel is dat ze circulair zijn; na het einde van hun levensduur kunnen ze eenvoudig worden verwijderd.

Hoe kan het gebruik van prefab badkamers de efficiëntie van bouwprojecten verbeteren?

Prefab badkamers worden compleet geassembleerd en gefabriceerd tot kant-en-klare units in de fabrieken van onze partners. Ze worden op locatie geleverd en geïnstalleerd, waarbij wij het gehele logistieke proces regelen en het tekenwerk en de afstemming met verschillende partijen verzorgen. Door het gebruik van prefab badkamers zijn er geen zes verschillende disciplines meer nodig, zoals tegelzetters, loodgieters en schilders. Hierdoor verloopt de installatie sneller, omdat er geen vertraging is doordat een vakman moet wachten op een andere die nog bezig is op een ander project. Dit zorgt voor rust en overzicht op de werkvloer. Bovendien zijn onze prefab badkamers onderhoudsarm en van hoogwaardig materiaal, waardoor ze lang meegaan en we 10 jaar garantie bieden op de waterdichtheid.

Wat zijn de meest geschikte soorten woningbouwprojecten voor prefab badkamers?

De prefab badkamers van S-Pod Benelux zijn geschikt voor diverse woningbouwprojecten, zoals sociale woningbouw, asielzoekerscentra en studentenhuisvesting. Vooral bij de realisatie van huurappartementen (gestapelde bouw) wordt vaak gekozen voor fabrieksklare badkamers vanwege de repetitie van het bouwsysteem. Hierbij wordt vaak een badkamer gecombineerd met een geschakelde keuken, wij noemen dit concept de oplossing voor de ‘natte hoek’.

Hoe wordt het onderhoud van prefab badkamers in sociale woningbouwprojecten vereenvoudigd?

Traditioneel gebouwde betegelde badkamers hebben gemiddeld 150 strekkende meter aan voegen, wat aanzienlijk onderhoud vergt. Onze S-Pod glasvezelversterkte polyester composiet badkamers van onze partner Altor Industrie hebben geen voegen en vereisen geen siliconenkit, wat resulteert in een besparing van wel 25% op schoonmaaktijd. Bovendien behouden onze badkamers, zelfs na verloop van jaren, een frisse uitstraling.

Biedt uw bedrijf maatwerkopties voor prefab badkamers die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van onze woningbouwprojecten?

Ja, al onze badkameroplossingen van zowel de Greenbox lijn als de Altor Industie lijn zijn veelzijdig en bieden passende oplossingen voor diverse situaties. We nodigen u graag uit in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken en een goed beeld te krijgen van wat we kunnen bieden.

Hoe duurzaam zijn jullie badkamers?

Voor zowel de Greenbox als Altor Industrie badkamers streven we naar een zo laag mogelijke ecologische footprint. We hebben levensduurberekeningen (LCA-berekeningen) beschikbaar voor beide productietechnieken. Daarnaast hebben we ook een berekening voor de demontagebaarheid van de constructie van onze Altor badkamers, wat aantoont dat dit een duidelijk voordeel biedt ten opzichte van andere prefab- en traditionele methoden van badkamerbouw.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een offerte?

Wilt u een offerte ontvangen voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op. We plannen graag een kort telefonisch gesprek met u in om uw wensen te bespreken. Daarnaast ontvangen we graag uw ontwerptekeningen. Op basis hiervan stellen wij een offerte voor u op, die we vervolgens graag persoonlijk toelichten.

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken.