Prefab badkamers als de omkeerbare oplossing voor uw project

Volgens het CBS stonden begin 2023 in Nederland meer dan 219.000 gebouwen leeg, waaronder woningen, kantoorpanden en winkels. Deze leegstaande gebouwen bieden potentieel om het woningtekort in Nederland te verminderen. In 2023 zijn er maar liefst 9,5 duizend woningen gecreëerd door de transformatie van niet-woningen, zoals kantoren en winkels. We noemen dit ook wel de omkeerbaarheid van leegstaande panden, waarbij door herbestemming een nieuwe functie wordt gecreëerd, zoals studentenhuisvesting of asielzoekerscentra. S-Pod Benelux biedt prefab badkamers die bijzonder geschikt zijn voor herbestemming of transformatieprojecten. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van omkeerbaarheid en omkeerbaar bouwen in dit artikel.

Wat is omkeerbaarheid en omkeerbaar bouwen?

Omkeerbaarheid houdt in dat een gebouw gedurende zijn levensduur kan worden aangepast aan verschillende gebruiksdoeleinden. Bijvoorbeeld, een pand dat oorspronkelijk is gebouwd voor zakelijke doeleinden, zoals een kantoorpand, kan later van functie veranderen door een wijziging in de bestemming. Een studentenhuis kan bijvoorbeeld worden omgebouwd tot een appartementenhotel. Omkeerbaarheid resulteert in lagere verbouwingskosten en vereist minder middelen om nieuwe woningen te realiseren, waardoor het een duurzame trend is. De levensduur van een pand en de gebruikte materialen nemen toe dankzij de omkeerbaarheid. Met omkeerbaar bouwen kiest u voor een kostenbesparende en duurzame manier van bouwen en u zet ook uw stempel aan het verminderen van het woningtekort in Nederland.

Waarom omkeerbaar bouwen?

Met omkeerbaar bouwen kiest u voor een duurzame en circulaire benadering van bouwen. In plaats van nieuwbouw wordt er gekozen voor hergebruik. Het transformeren van een gebouw kost aanzienlijk minder dan afbreken en opnieuw opbouwen. Naast de financiële voordelen heeft omkeerbaarheid ook positieve effecten op het milieu. De bouwsector staat bekend als een grote energieverbruiker en een van de belangrijkste veroorzakers van broeikasgassen. Omkeerbaar bouwen biedt hier een oplossing door het verminderen van de hoeveelheid materialen die nodig zijn voor toekomstige verbouwingen, en door de vraag naar nieuwbouw te verminderen. Dit leidt tot minder afval en verspilling van natuurlijke hulpbronnen. Omkeerbaar bouwen bespaart tijd, verkleint de ecologische voetafdruk en gaat veroudering van leegstaande gebouwen tegen.

Prefab badkamers voor een omkeerbaar gebouw?

Sommige ruimtes lenen zich beter voor transformatie dan andere. Toch heeft S-Pod Benelux al meerdere succesvolle projecten voltooid in samenwerking met aannemers en bouwbedrijven die ervoor hebben gekozen kantoorruimtes of leegstaande panden te transformeren. Voor badkamers wordt nog vaak gekozen voor traditionele betegelde varianten, terwijl prefab badkamers juist ideaal zijn voor deze transformatieprojecten vanwege hun lange levensduur. Hiermee bespaart u tijd en kosten, omdat u geen verschillende vakmensen, zoals loodgieters, tegelzetters, stukadoors, enzovoorts, hoeft in te schakelen. Wij regelen alles en zorgen ervoor dat alles op tijd wordt geleverd in een afsluitbare container op de werkplaats.

Een voorbeeld van onze succesvolle projecten is de realisatie van studentenhuisvesting in een voormalige kantoorruimte. Door het verwijderen van de voorgevel konden onze demonteerbare prefab badkamers eenvoudig naar binnen worden gebracht. Met ons team van drie personen installeren we meerdere badkamers op één dag, waardoor uw project snel vordert.

Waarom kiezen voor prefab badkamers?

Prefab badkamers zijn om verschillende redenen de logische keuze als het gaat om omkeerbaarheid:

  • Gemakkelijk te verplaatsen: Verwijder eenvoudig de omkleding zodat de badkamer op een nieuwe locatie kan worden herplaatst.
  • Gemakkelijk uit te nemen: Haal de badkamermodule simpelweg uit via bestaande externe openingen, creëer een nieuwe opening of demonteer zelfs de badkamer.
  • Gemakkelijk te vervangen: De prefab badkameroplossing kan indien nodig uit elkaar worden geschroefd en in delen elders weer worden geïntegreerd in muur-voor-muur renovatieprojecten.

Kortom, kiezen voor een prefab badkamer is een oplossing die perfect past bij het principe van omkeerbaarheid: snelle installatie, lage CO2-impact, minimale overlast op de bouwplaats en bovenal de flexibiliteit om badkamers te verplaatsen, aan te passen en te hergebruiken naarmate de gebouwen evolueren.

Kiest u ook voor omkeerbaar bouwen en transformatie?

Maak vandaag nog de keuze voor de prefab badkamers van S-Pod Benelux. Ontdek onze succesvolle projecten en laat u inspireren op onze projectenpagina. Neem direct contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken. Samen creëren we duurzame oplossingen voor de toekomst!

Maak een afspraak met S-Pod

Terug naar het overzicht

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen?

Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken.