Project Almere: Huisvesting internationale werknemers

Project Almere: Huisvesting internationale werknemers

Project realisatie: 2022

Langs de Televisieweg in Almere zijn 81 studio’s gerealiseerd, bedoeld voor de huisvesting van 125 internationale medewerkers en 60 Oekraïense vluchtelingen. Het voormalige kantoorpand heeft een transformatie ondergaan en is omgevormd tot een eigentijdse woonruimte. Hierbij hebben wij niet alleen onze S-pod gebruiksklare prefab badkamers van het type Tradiline en keukens geleverd, geplaatst en aangesloten, maar ook de vloerafwerking en wandbekleding verzorgd, in nauwe samenwerking met Bright-Inside. Dit heeft geresulteerd in een volledige ontzorging voor onze opdrachtgevers, Pleijsier Bouw en Onderhoud en KaFra Housing.

De ontwikkelaar heeft bewust gekozen voor prefab badkameroplossingen van S-Pod Benelux, waarbij de volgende afwegingen een rol speelden:

  • Korte bouwtijd: Prefab badkamers zorgen voor een snelle installatie, wat resulteert in een efficiëntere bouwtijd.
  • Kwaliteit op voorhand gewaarborgd: Door te kiezen voor prefab badkamers wordt de kwaliteit van de badkamers al vooraf gegarandeerd, omdat ze onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek worden geproduceerd.
  • Zo min mogelijk partijen met een uitstekende reputatie: De ontwikkelaar heeft gekozen voor prefab badkamers van S-pod om het aantal betrokken partijen te minimaliseren en te verzekeren van hoogwaardige kwaliteit.
  • Rust op de werkvloer: Prefab badkamers verminderen het aantal werkzaamheden op de bouwplaats, waardoor er minder verstoringen zijn en de werkvloer rustiger is.
  • Vaste prijzen: Door gebruik te maken van prefab badkamers kunnen vaste prijzen worden afgesproken, wat de financiële planning ten goede komt.
  • De ontwikkelaar had al ervaring met het S-pod gebruiksklare badkamerconcept, aangezien dit concept eerder is toegepast bij een studentencomplex bij het AMC te Amsterdam in 2015. Hierdoor was de keuze voor S-pod vanzelfsprekend.
  • Duurzaamheid is ook een belangrijk aspect, omdat de badkamers aan het einde van hun levenscyclus eenvoudig uit het gebouw kunnen worden verwijderd en na renovatie opnieuw kunnen worden gebruikt. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de vloeren, wanden en plafonds aan elkaar zijn geschroefd.

Start herbestemming kantoor naar 81 kamers tellend logiesgebouw te Almere – PREFAB (prefabbeurs.nl)


Terug naar het overzicht

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen?

Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken.