Project Polakweg Rijswijk: Studentenhuisvesting

Project Polakweg Rijswijk: Studentenhuisvesting

Project realisatie: 2024

Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting (SHS) Delft en de gemeente Rijswijk hebben samen een project gelanceerd aan de Polakweg in Rijswijk, met als doel tijdelijke woningen te creëren voor studenten uit Delft, Rijswijk en Den Haag. Deze woningen zijn bedoeld voor zowel Nederlandse als internationale studenten, studerende statushouders en PhD’ers. Het kantoorgebouw aan Polakweg 13 is getransformeerd naar 130 studio’s om deze tijdelijke woningen te realiseren.

Wanneer een kantoorgebouw binnen vier maanden moet worden getransformeerd naar meer dan 130 studio’s, is samenwerking tussen de juiste partijen essentieel. In de voorbereidingsfase heeft initiatiefnemer Rosewood, in opdracht van Berkley, zorgvuldig gekeken naar welke partners het beste bij elkaar passen om deze ambitieuze doelstelling te realiseren: het creëren van ruim 130 studentenwoningen vóór de start van het nieuwe studiejaar in 2024.

Het team van Bright Inside en S-pod Benelux heeft de handen ineengeslagen voor dit project, samen met GDS (gespecialiseerd in brandveiligheid) en vastgoedontwikkelaar Rosewoord Real Estate. Bright Inside coördineerde de bouwwerkzaamheden op locatie in opdracht van S-pod Benelux, waarbij zij ook de wanden en vloeren hebben verwijderd. GDS bouwsystemen is door S-pod Benelux en Bright Inside ingeschakeld om de nieuwe wanden te bouwen, waardoor het pand intern vorm krijgt. Na plaatsen van de wanden heeft S-pod Benelux in samenwerking met Bright Inside het pand volledig afgewerkt, inclusief de plaatsing van van (prefab) badkamers, gemeenschappelijke keukens, vloerafwerking en schilderwerk. Ook de levering en installatie van brandvertragende gordijnen is voorzien.

Flexwonen

Terug naar het overzicht

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen?

Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken.